Οι Δελφοί είναι από τις πλέον μεγαλύτερες σε τουρισμό περιοχές του Δήμου μας, μιας και φιλοξενεί ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία της Χώρας μας, το Μουσείο των Δελφών. Στον εσωτερικό χώρο του μουσείου εκτίθενται σημαντικά εκθέματα, όπως ο Ηνίοχος, Η Σφήκα αλλά και ο "Ομφαλός της Γης", ενώ στον εξωτερικό κανείς μπορείς να επισκεφτεί τον Ναό της Προναίας Αθηνάς.

Το Γαλαξίδι είναι ένας παραδοσιακός προορισμός που φημίζεται για την γραφικότητα του τοπίου του. Καΐκια, ψαροταβέρνες, -εικόνες παλιάς εποχής καλού ελληνικού κινηματογράφου- είναι ένας σημαντικός σταθμός  που θα μπορούσε κανείς να επισκεφτεί στην ζωή του.

Το μεγαλύτερο και άρτια οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, ένας προορισμός σπάνιας φυσικής ομορφιάς και ένα χωριό έντονα κοσμοπολίτικο.
Όταν ο πιο λαμπερός χειμερινός προορισμός στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνει το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας και ένα πετρόκτιστο χωριό με κοσμοπολίτικη αύρα, τότε το ταξίδι δεν μπορεί παρά να είναι μοναδικό.

Η Άμφισσα είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Δελφών. Στην κορυφή της πόλης βρίσκεται το Κάστρο των Σαλώνων, ένα από τα σημαντικότερα σε ιστορικότητα και ενδιαφέρον σωζόμενα κάστρα της χώρας. Η πόλη χαρακτηρίζεται από την παραδοσιακή της ρυμοτομική δομή και την ιδιαίτερη ιστορία της μιας και αποτέλεσε καταλύτης στους αγώνες του 21.

Η Ιτέα είναι μία σύγχρονη παραλιακή πόλη του Δήμου Δελφών. Με κυριότερη πηγή ασχολίας τον αγροτουρισμό συνδυάζει έντονα το παραδοσιακό και σύγχρονο τρόπο ζωής. Η ρυμοτομική της δομή είναι φιλική για ποδηλασία, και διαθέτει πολλές παραλίες, όπου κανείς μπορεί να κολυμπήσει. Συνορεύει με την δημοτική κοινότητα της Κίρρας και διακρίνεται για την φιλοξενία της και τους φιλικούς κατοίκους της.