Η αρχιτεκτονική προσέγγιση του Ξενοδοχείου ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ, μπορεί να συνοψισθεί σε δύο παράγοντες: την προσεκτική ανάλυση του χώρου και τον αυστηρό διαχωρισμό των λειτουργιών. Κύριο χαρακτηριστικό του Ξενοδοχείου είναι διάσπαση του όγκου, με γνώμονα την αποτελεσματικότητα και την πρακτικότητα στη λειτουργία της μονάδας, αλλά και την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική λύση.

Από την αρχή της μελέτης ως κεντρική ιδέα ορίστηκε ο προσανατολισμός του μεγαλύτερου ποσοστού των δωματίων προς τη θάλασσα (θέα) και όσο γίνεται προς το Νότο, αλλά και η εξασφάλιση της ιδιωτικότητάς τους, σε σχέση με τα διπλανά, με ποικιλία μορφολογικών στοιχείων όπως ελεύθεροι εξώστες, στεγασμένοι εξώστες, ημιυπαίθριοι χώροι και εσοχές, τα οποία συνεργάζονται αρμονικά και προσδίδουν ενδιαφέρον στις όψεις. Οι κοινόχρηστοι χώροι ορίστηκαν στη στάθμη του ισογείου, με στόχο την ομαδοποίηση συναφών λειτουργιών και την αποφυγή, όσο γίνεται της διασταύρωσης κυκλοφορίας δύο διαφορετικών λειτουργιών.

Το ξενοδοχείο ολοκλήρωσε το .......... την πλήρη ανακαίνιση όλων των χώρων του σε μοντέρνο αρχιτεκτονικό στυλ εσωτερικά και εξωτερικά. Χαρακτηριστικό του Ξενοδοχείου είναι το μεσογειακό στυλ του με την κυριαρχία του λευκού και του μπλε στις όψεις του, χρώματα αντιπροσωπευτικά του ουρανού του κόλπου της Ιτέας και της θάλασσας και τα μπαλκόνια που προσφέρουν πανοραμική θέα. Η χρήση των βαμμένων με σκούρο μπλε χρώμα των τοίχων στις εσοχές και των εξωτερικών κουφωμάτων (πατζούρια), ως κυρίαρχου στοιχείου των όψεων δίνει έμφαση στο 'βάθος' των χώρων, ενώ η χρήση του λευκού στο ισόγειο, διαφοροποιεί οπτικά τους κοινόχρηστους χώρους από τα δωμάτια. Τα παραπάνω βοηθούν στη σωστή ένταξη του κτιρίου στο περιβάλλον και ικανοποιούν τις αισθητικές ανάγκες του άμεσου, αλλά και ευρύτερου περιβάλλοντος της περιοχής.

Η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου εστιάζει στα απλά και τα λιτά. Οι λεπτομέρειες σε καφέ χρώμα και στο χρώμα της άμμου και οι γήινες υφές του ξύλου κυριαρχούν στα δωμάτια ξενοδοχείου. Η παλέτα των υλικών και των χρωμάτων αντλεί επιρροές από το ελληνικό τοπίο. Έτσι μέσα από λιτές σχεδιαστικές χειρονομίες, το δωμάτιο αποκτά ένα σύγχρονο και ταυτόχρονα, ήπιο ύφος. Επίσης, τα μεγάλα ανοίγματα κυριαρχούν, δημιουργώντας έναν σύνδεσμο με τον τόπο, αφού οδηγούν το μάτι προς τη θάλασσα. Σημαντική είναι η και ποιότητα του εξοπλισμού με επώνυμα έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία, πίνακες ζωγραφικής, τεχνοτροπίες και έργα ντόπιων και μη καλλιτεχνών. Στο λόμπι του ξενοδοχέιου, στην αίθουσα πρωινού, αλλά και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, κυριαρχεί minimal διακόσμηση με έμφαση στο μοντέρνο κάνοντας τους έτσι πιο ελκυστικούς και πιο όμορφους, αποπνέοντας γαλήνη και ηρεμία. Σύνθετοι συνδυασμοί χρωμάτων, υλικών και υφών, μοντέρνα έπιπλα και διακόσμηση με σύγχρονα αντικείμενα αποτελούν ένα εκλεκτικό εσωτερικό.